Gastronomi i Malaga

Astrid Tapas – byens første økologiske restaurant

At spise sunde (og velsmagende) fødevarer er altid et godt valg og nu har Malaga fået sin egen økologiske restaurant. Astrid Tapas hedder den lidt atypiske restaurant, som åbnede sine døre for et par uger siden lige midt i det historiske centrum af Malaga.

Jeg er nødt til at passere restauranten hver dag på vej hjem, så nu har jeg bemærket, at der siden den første dag har været fuldt hus med sultne (og nogle enkelte nysgerrige) kunder. Trenden med sunde økologiske råvarer har efterhånden stået på i en del år i andre lande, mens det i Spanien har en stigende popularitet. Det er ikke nogen hemmelighed, at tingene ikke altid går hurtigt i Spanien, men det positive er, at antallet af mennesker der bekymrer sig om kvaliteten af det de spiser er stigende. Så måske er verden endelig ved at indse, hvor mange kemikalier der anvendes i fødevareindustrien i dag.

Da Astrid Tapas, som er den første økologiske restaurant i Malaga, besluttede at starte denne “økologiske tendens”, som er baseret på en sund, økologisk mad, ja så besluttede vi os for at lægge vejen forbi til et besøg og smage den lækre mad.

dlink_2

For det første er det værd at nævne, at selvom restauranten serverer tapas og desserter som enhver anden  normal restaurant, så ønsker de ikke at blive kaldet en fancy restaurant. De foretrækker, at blive omtalt som et sted du kan sidde og nyde nogle enkle, hjemmelavede retter lavet med friske råvarer tilsat asiatisk og amerikansk inspiration. Måske det er derfor de kan lide at blive kaldt “fødevarer og venner”.

Indretningen er både stilfuld, moderne og frisk. Menuen kan variere fra dag til dag afhængigt af hvad der er kan købes friskt på markedet. Som regel består menuen af kød, fisk, masser af grøntsager og salater. Kokken gav os disse anbefalinger:

– Quesadilla Vegetariana (vegetarisk quesadilla)
– Bulgogi de Ternera (grillet og marineret oksekød)
– Ensalada de Temporada (årstidens salat af lokale røsbeder og kartofler)
– Pisto (typisk spansk ret lavet af små stykker af tomat, løg, aubergine eller courgette, grøn og rød peber og olivenolie)

dlink_3

Jeg prøvede en kyllingsalat med “soyonesa” (en blanding af mayonnaise og soja) og dagens dessert lavet med hvid chokolade og det kan anbefales. Et godt tip: se den lille håndskrevne note på menuen og prøv noget af det også; Det ændrer sig også afhængigt af hvad der er fundet friskt på det lokale markedet. Jeg skal også nævne, at nogle portioner er kun for én person, så hvis I planlægger flere retter, så spørg tjeneren til råds. Priser? Jeg vil sige, at du kan få en god frokost med dessert og drikkevarer til mellem 10 € og 15 € per person. De har også nogle rigtige gode spanske økologiske vine og de kan anbefales.
Personalet taler spansk, engelsk, italiensk og tysk. Der accepteres ikke reservationer, men du kan altid ringe og spørge om der er plads.

 

dlink_4

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder