At spise sunde (og velsmagende) f?devarer er altid et godt valg og nu har Malaga f?et sin egen ?kologiske restaurant. Astrid Tapas?hedder den lidt atypiske restaurant, som ?bnede sine d?re for et par uger siden lige midt i det historiske centrum af Malaga.
Jeg er n?dt til at passere restauranten hver dag p? vej hjem, s? nu har jeg bem?rket, at der siden den f?rste dag har v?ret fuldt hus med sultne (og nogle enkelte nysgerrige) kunder. Trenden med sunde ?kologiske r?varer har efterh?nden st?et p? i en del ?r i andre lande, mens det i Spanien har en stigende popularitet. Det er ikke nogen hemmelighed, at tingene ikke altid g?r hurtigt i Spanien, men det positive er, at antallet af mennesker der bekymrer sig om kvaliteten af det de spiser er stigende. S? m?ske er verden endelig ved at indse, hvor mange kemikalier der anvendes i f?devareindustrien i dag.
Da Astrid Tapas, som er den f?rste ?kologiske restaurant i Malaga, besluttede at starte denne “?kologiske tendens”, som er baseret p? en sund, ?kologisk mad, ja s? besluttede vi os for at l?gge vejen forbi til et bes?g og smage den l?kre mad.
For det f?rste er det v?rd at n?vne, at selvom restauranten serverer tapas og desserter som enhver anden ?normal restaurant, s? ?nsker de ikke at blive kaldet en fancy restaurant. De foretr?kker, at blive omtalt som et sted du kan sidde og nyde nogle enkle, hjemmelavede retter lavet med friske r?varer tilsat asiatisk og amerikansk inspiration. M?ske det er derfor de kan lide at blive kaldt “f?devarer og venner”.
Indretningen er b?de stilfuld, moderne og frisk. Menuen kan variere fra dag til dag afh?ngigt af hvad der er kan k?bes friskt p? markedet. Som regel best?r menuen af k?d, fisk, masser af gr?ntsager og salater. Kokken gav os disse anbefalinger:
– Quesadilla Vegetariana (vegetarisk quesadilla)
– Bulgogi de Ternera (grillet og marineret oksek?d)
– Ensalada de Temporada (?rstidens salat af lokale r?sbeder og kartofler)
– Pisto (typisk spansk ret lavet af sm? stykker af tomat, l?g, aubergine eller courgette, gr?n og r?d peber og olivenolie)
Jeg pr?vede en kyllingsalat med “soyonesa” (en blanding af mayonnaise og soja) og dagens dessert lavet med hvid chokolade og det kan anbefales. Et godt tip: se den lille h?ndskrevne note p? menuen og pr?v noget af det ogs?; Det ?ndrer sig ogs? afh?ngigt af hvad der er fundet friskt p? det lokale markedet. Jeg skal ogs? n?vne, at nogle portioner er kun for ?n person, s? hvis I planl?gger flere retter, s? sp?rg tjeneren til r?ds. Priser? Jeg vil sige, at du kan f? en god frokost med dessert og drikkevarer til mellem 10 ? og 15 ? per person. De har ogs? nogle rigtige gode spanske ?kologiske vine og de kan anbefales.
Personalet taler spansk, engelsk, italiensk og tysk. Der accepteres ikke reservationer, men du kan altid ringe og sp?rge om der er plads.