Seværdigheder i Malaga

Baños del Carmen i Malaga

På din storby ferie i Malaga, vil jeg gerne anbefale at besøge Baños del Carmen. Det rigtige navn er “Balneario Nuestra Señora del Carmen”, men er kendt blendt de lokale som Baños del Carmen.

Banos-del-Carmen-View

“Balneario” kan oversættes til “badeanstalt” og Baños del Carmen blev bygget i 1918 og var oprindeligt kun for den bedre del af borgerskabet. Det var også den første badeanstalt i Malaga, hvor herrer og damer kunne tilbringe tid sammen, for bagefter at gå til stranden hver for sig

Baños del Carmen omfattede i gamle dage en stor pavillon med en lille mole, et strandområde til de badende gæster, en restaurant og en tennisbane. Det siges, at der også var et enormt dansegulv på over 2000 m², hvor de rige kunne tage sig en swing-om til diverse koncerter, balletter og sommerfestivaler. Tennisbanen, som stadig er der i en forsømt udgave, var vært for de første tennismesterskabet i Malaga. Badeanstalten, som i gamle dage helt sikkert var storslået, er desværre med årenes blevet forsømt og forladt og det er synd og skam at det gik således.

Men der er stadig noget magisk over stedet. Man kan stadig få fornemmelsen af velstand, rige gæster, eksklusive fester… lidt ligesom Titanic.

Banos-del-Carmen-Restaurant

Badeanstalten er åbent for offentligheden og selv i sin semi-forladte tilstand er stedet rimelig populært. Det er to små strande, en bar/restaurant som hedder Natural&Mente, et stort grønt område (som tidligere var en campingsplads) og to tennisbaner i drift (i en forfærdelig stand). Jeg vil betegne område som hippie stil.

Restaurant Natural & Mente

Baren/restauranten som er placeret inde i Baños del Carmen skifter jævnligt forpagtere. I år er ingen undtagelse og de har kaldt restauranten Natural & Mente. Forvent ikke noget fancy (heller ikke en enestående betjening må jeg sige), da dette er en chill-out stil strand bar, der serverer de typiske ting som man normalt spiser ved stranden såsom pescaito (friturestegt fisk), salater og espetos (grillede sardiner). Der er en hyggelig chill-out bar på terrassen. Efter min mening, så er det et sted at nyde en kold drink og solnedgangen og så videre.

Banos-del-Carmen-Beach

Det Lille Marked

El Mercadillo de Baños del Carmen eller Det Lille Marked finder sted den første søndag i hver måned. Her kan man opleve talentfulde mennesker, som mødes for at dele, samarbejde og udstille deres kunstværker lavet med lidenskab og kærlighed. Der er også mulighed for at købe alt fra mad til tøj til overkommelige priser. Du kan uden tvivl bruge noget tid på Det Lille Marked før du går til stranden og senere besøger baren hvor du kan nyde en øl eller nogle tapas.

Banos-del-Carmen-Entrance

Hvor finder jeg Baños del Carmen?

Calle Bolivia 26, 29017 Malaga, Spanien
+34 951333131

Offentlige busser fra byens centrum (Alameda Principal) og Malagueta: 11, 33, 34 (nummer 11 er den hurtigste)

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder