Gastronomi i Malaga

Bodega Bar El Pimpi i Malaga

Den berømte Bodega El Pimpi Malaga bliver tit omtalt af rejsende således; “Hvis du ikke har besøgt El Pimpi, så har du ikke været i Malaga”. Bodegaen, baren, restauranten og vinkælderen El Pimpi åbnede døren i 1972 og er med tiden blevet en institution i Malaga by. De besøgende er et stort mix af turister, kunstnere, forfattere, politikere og så er den meget populær blandt lokalbefolkningen.Navnet “El Pimpi” kommer fra en hidgangen populær skikkelse i Andalusien, som var dedikeret til at opfange søfolk og besøgende, der ankom med skib, med det formål at tilbyde dem forskellige tjenester rundt omkring i byen. Denne karakter eksisterer ikke længere, men El Pimpi vil helt sikkert lære dig en masse om gastronomi og kultur i Malaga.

Pimpi2_1

Bygningen, hvor El Pimpi ligger, var for et par århundrede siden ejet af Greven af ​​Malaga og blev brugt som stald, senere var det et kloster og derefter dansested. Der er ingen tvivl om, at væggene kunne fortælle meget om Malagas historie.

Bodega Bar El Pimpi har to indgange, en lille én i Calle Granada og hovedindgangen ved siden af ​​terrassen i Jardines Alcazabilla, lige overfor ruinerne af det romerske teater. Hvis du kommer ind via terrassen, så vil du sikkert blive modtaget af Blanca Calzada som vi blev det. Du vil genkende hende på den typiske spanske kjole og hun vil højest sansynligt tilbyde dig at prøvesmage vinen på en helt original måde kaldet “escanciado”. “Escanciador” (den person, der skænker vinen) bliver i Spanien betragtet som en slags kunstner. De tager vinen direkte fra tønden ved hjælp af en lang pind med et lille glas i enden. Herefter bliver vinen skænket på klassisk maner i et lille glas, som de holder i den anden hånd. Måske du bedre kan forstå det ved at kigge på billede nedenfor!

Pimpi3_1

El Pimpi er opdelt i to, nemlig Bodega Bar El Pimpi og Pimpi Marinero. Pimpi Marinero blev åbnet i år (2013) og byder på en moderne fiskerestaurant indrettet helt i hvidt og med en bred vifte af diverse cocktails. Det er en total kontrast til Bodega Bar El Pimpi, som er beliggende lige til venstre og som deler terrasse med Pimpi Marinero.

Bodega Bar El Pimpi må du ikke gå glip af. Den indeholder i alt seks forskellige rum eller sale om du vil og nogle af dem kan man endda leje til særlige begivenheder. Min favorit sal er “El Salón de los Barriles” (den første når du kommer fra terrassen). Den er dekoreret med masser af vintønder, som diverse berømte personer har signeret med deres autograf og en imponerende samling af traditionelle tyrefægtnings plakater på væggene sammen med masser af gamle (og nye) billeder af de mest berømte besøgende, såsom Antonio Banderas og Melanie Griffith, John Malkovich, Michael Laudrup, Hertuginden af ​​Alba, Picasso familien og Carmen Thyssen. Hvis du er blevet lidt nysgerrig, så kan du faktisk se dem på El Pimpis hjemmeside. Vi skal også nævne, at terrassen også et dejligt sted, især om sommeren, med en flot udsigt over det gamle romerske teater og slottet Alcazaba.

Pimpi4_1

El Pimpi Malaga er berømt for at være et kulturelt mødested, som afholder kulturelle debatter, forelæsninger, diverse koncerter og dans. Og hvis du kan lide flamenco, så gå ikke glip af deres show hver torsdag aften!

Hvis snakken går på mad og drikke, så er El Pimpi godt præsenteret med gastronomi fra Malaga. Her kan vi anbefale at prøve de typiske søde vin fra Malaga, såsom Moscatel, Malaga Virgen eller Cartojal. Vinen serveres i små glas (Koster fra 1,90 € til 2,50 € pr. glas eller 375 ml flaske til 9 €). Men vær forsigtig, fordi den søde smag kan narre dig og efter 4 eller 5 af disse små glas, så vil du måske mærke effekten! Mens du nyder den fabelagtige vin, så kan du vælge melem 70 forskellige typer af tapas og diverse retter. Min anbefaling er iberiske skinke (halv portion til 9 €) med gedeost (8 €) og en portion typisk friturestegt fisk (9 €) til at dele. Se den fulde menu på deres hjemmeside.

Hvis du ønsker at foretage en reservation, så kan du ringe på +34 952 225 403 (man-fre fra 08:00 til 15:00) eller sende en email på reservas@elpimpi.com

Hvordan finder jeg El Pimpi?
El Pimpi er beliggende i det historiske centrum. Det har to indgange :
Calle Granada 62 og Jardines Alcazabilla, 29015, Malaga.

2 comments

  1. Fantasifuldt sted rigtig god mad. hvis man sidder ude må man ikke gå glip af hvad der sker inde så kig ind og nyd atmosfæren

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder