Malaga Rejse Tips

Café Central i Malaga

Du må aldrig gå ind på en café i Malaga og bestille en kop kaffe uden at have læst denne vejledning. De lokale har forskellige navne for deres kaffe alt afhængigt af, hvor meget mælk de tilsætter. Skulle du prøve at bestille en simpel “latte”, så kan det ende i en katastrofe og tjerneren vil sandsynligvis svare: “Mitad, Sombra o nube”.Den bedste måde at forklare kaffen på er med dette billede:

central2

Tradition fra 1950’erne
Historien startede i en byens ældste kaffebarer Café Central Malaga lige efter krigen. Señor Jose Prado, en af ​​tjenerne på Café Central, var træt af at skulle smide kaffe ud, som kunderne ikke kunne lide, fordi de enten var “for sorte” eller “for hvide”. Derfor lavede han en tegning, som viste fordelingen af kaffe/mælk.

Café Central i Malaga var, ligesom i dag, et typisk mødested og den nye opfindelse med at klassificere kaffen på blev hurtigt populær og spredtes blandt de lokale “malagueños”. Nogle år senere, henvendte en velkendt kaffeproducent sig til Señor Jose og bad om tilladelse til at bruge hans idé til en reklamekampagne. Den blev så populær, at i dag laves der kaffe med hjælp fra Señor Jose idé.

Ikke bare en café
Café Central Malaga laver helt sikkert en god kop kaffe, men der er også mange andre spændende ting på menukortet, såsom desserter, kager, tapas og drikkelse. I løbet af formiddagen kan du få morgenmad for 8,20 €, eller de typiske spanske “churros” med chokolade (det smager lidt hen af æbleskiver).

Til frokost kan du vælge en let ret, f.eks kyllingesalat med æble, mandler og nødder for kun 2,50 € eller gå i baren og bestille nogle af ​​deres velsmagende tapas for kun 2 €. Eller hvorfor ikke prøve en tallerken Manchego ost til 13 €.

Til aftensmad forslår ejeren Ignacio Prado en kyllingsalat med Moscatel for 7,20 € eller Blæksprutte salat til 6,80 €. For at runde det hele af, så anbefaler han en et lille glas (shot) til at hjælpe med fordøjelsen eller et glas vin i den charmerende bar “La Bodeguilla”.

Skopudseren Javier
Det er værd at nævne, at lige ved indgangen til Café Central finder du Señor Javier Castano. Hans tøj fra 50’erne og falder du i snak med ham glemmer man hurtigt tid og sted. Javier arbejdede i den industrielle verden, men på grund af den økonomoske krise startede han som skopudser. Han tager cirka 5 € for at pudse dine sko. Efter min mening ville jeg nok sige, at han arbejder som PR for Café Central, da han elsker at snakke med interessede

Du finder ham også på de sociale medier, og du kan endda besøge hans hjemmeside (http://www.limpiabotas.es/) eller følge ham på Twitter på @limpiabotas_es

Central3

Hvordan finder man Café Central i Malaga?
Café Central ligger i det historiske centrum af Malaga (Plaza de la Constitución, 11, 29015 Malaga). Følg dem på Twitter på @CentralMalaga
Der er åbent hele året rundt fra 09:00 indtil 02.00.
På din næste storbyferie til Malaga kunne du jo besøge Café Central og prøve at bestille en kaffe, uden at kigge på plakaten!

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder