Gastronomi i Malaga

Chokolade og Churros hos Casa Aranda i Malaga

Det gamle cafeteria Casa Aranda i Malaga byder på byens bedste Churros. Vi har besøgt den gamle bar og hvis du ikke ved hvad Churros er, så kig med og få et overblik over en af Spaniens stolte mad traditioner.Casa Aranda Malaga fylder 80 år i december og stedet er uden tvivl Malagas mest berømte og autentiske sted at spise Churros. Det er her at de lokale nyder deres morgen- eller eftermiddagskaffe sammen med deres Churros.

Casa Aranda består faktisk af to barer, adskillige små indendørs lokaler og masser af stole og borde, som er sat op i den smalle gade. Hver eneste dag er der fuldt hus og om eftermiddagen kan det være mere end svært at få et bord, men det er hele ulejligheden værd. Tjenerne i hvide kitler er yderste effektive og og gode til at henvise et bord eller hjælpe med at bestille.

Churros er en stang på 20 – 25 cm og laves af ingredienserne mælk, salt, mel, æg og sukker som steges i olivenolie. Det kan bedst sammenlignes med æbleskiver i Danmark, men at lave Churros er ikke bare sådan ligetil og hos Casa Aranda har de selvfølgelig deres helt egen opskrift og hemmelighed.

Casa-Aranda

Churros spises normalt om morgenen eller til eftermiddagskaffen efter kl. 17.00 og den klassiske måde af spise dem på er sammen med en kop varm chokolade, hvori man dypper sine Churros. Det er ikke kun opskriften på Churros der er vigtig, det er den varme chokolade også.

Flere steder i Spanien er der tradition for, hos den yngre generation, at spise Chokolade og Churros når de tager hjem fra byen tidligt om morgenen. Især i Madrid på Puerta del Sol er det en meget brugt måde at afslutte en bytur på.

Hvis du skal på storbyferie i Malaga, så kan vi kun anbefale et besøg hos Casa Aranda og husk at prøve Los Churros – det kommer du ikke til at fortryde. Prisen for en kop kaffe, en kop chokolade og fem Churros er cirka 5,00 €.

Casa Aranda er beliggende lige i hjertet af byen tæt på det lokale marked Atarazanas på Calle Herrería del Rey 3, 29005 Malaga. Der er åbent fra 08 – 13 og igen om eftermiddagen fra 17 – 21.

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder