Gastronomi i Malaga

Cortijo de Pepe – den bedste tapas bar i Malaga

Malaga har de senere år gennemgået en kæmpe forvandling og mange steder i centrum  er der skudt nye restauranter og tapas barer. Den bedste tapas bar i Malaga hedder Cortijo de Pepe og har netop fejret sin 40 års fødselsdag i marts måned.

Når vi tager på storbyferie er det efterhånden blevet vigtigt for os at finde en lokal restaurant. Eftersom masser af store kæder er skudt op i alverdens storbyer med samme slags mad, så vil vi gerne prøve noget anderledes og lokalt. Kort sagt – vi vil spise som de lokale.

Cortijo de Pepe er beliggende på Plaza de la Merced lige i hjertet af Malaga og har du aldrig prøvet at spise spansk tapas, så er det her du skal starte. Her finder du den rigtige spanske stemning, et stort udvalg af gode tapas og en atmosfære som er helt i top.

Her har man gjort en dyd ud at holde fast i traditionerne og derfor er personalet, den hyggelige bar og menukortet stort set det samme, som da de åbnede for 40 år siden. Her finder du ikke et menukort på diverse sprog og heller ikke et engelsk talende personale, men en autentisk tapas bar i hjertet af Malaga med rigtig god mad og venligt personale. Og som ejeren siger ”vi finder altid ud af hvad folk vil have, selvom vi ikke taler samme sprog”.

Hos Cortije de Pepe er stemning fantastisk og tapas baren er indrettet i klassisk andalusisk stil med fliser på væggene og højt til loftet. I baren hænger der adskillige skinker, som nærmest er nationalret i Spanien og som også skal prøves, når du besøger Cortijo de Pepe. Restauranten er beligghende på første sal, hvor du kan indtage et stort måltid, mens tapas baren er beliggende i stuen. Der er ligeledes mulighed for at nyde maden på terrassen.

På baren finder du et aflangt køleskab med godt 20 forskelllige tapas retter og herfra kan du udvælge et par favoritter og få den serveret i baren med et godt glas vin eller et koldt glas øl. Tapas serveres enten kold eller varm alt efter hvad du vælger. Menukortet tilbyder flere retter og Cortijo de Pepe er kendt for sin ”Montadito de Lomo”, som er en burger med svinekotelet. Menukortet er meget varieret og du kan få alt fra, salater, diverse fisk, steaks, ost og skinke og meget mere.

Priserne er yderst rimelige eftersom kvaliteten er i top og personalet er meget professionelle og kvikke til at bringe, hvad du beder om. Så skal du på tapas bar i Malaga, så er vores anbefaling Cortijo de Pepe. Måske den bedste tapas bar i verden.

Du finder Cortijo de Pepe her: Plaza de la Merced 2, 29012 Malaga.

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder