Seværdigheder i Malaga

Fæstningen Alcazaba i Malaga

Fæstningen Alcazaba i Malaga er beliggende med en storslået udsigt og repræsentere en vigtig del af byens historie og arv. Alcazaba er en af de bedst bevarede mauriske fæstninger i Spanien. Da det blev bygget blev det tilpasset de bakkede omgivelserne, som fæstningen deler med slottet Gibralfaro, som er beliggende lidt længere op af bjerget. Det blev bygget omkring år 756 – 780 under kongeriget Abd-al-Rahman I (den første Emir af Cordoba) på ruinerne af et romerske fæstningsanlæg. Senere blev det genopbygget af Badis Al-Ziri (Sultan af Granada) og stod færdigt mellem år 1057 – 1063. Alcazabas formål var at beskytte byen mod fjender og pirater.

Nogle af Alcazabas vægge er blevet restaureret, men så snart du træder ind begynder du at føle dig sig som en Maur der levede i det 11. århundrede. Billetkontoret er beliggende lige ved ruinerne af det romerske amfiteater. Du skal købe billetten på en automat, så husk at tage kontanter med dig. Mit råd er at tage dig god tid, da det godt kan tage et par timer at gå rundt. Der er så mange små hjørner, hvor man kan tage masser af gode billeder!

Alcazaba3

Den første mauriske port du vil se er Puerta de la Bóveda. Dette var indgangen til fæstningen. Herfra vil du følge vejen op gennem Alcazaba og passerer en række mauriske porte, såsom Puerta de la Columnas og El Arco de Cristo. Den sidste nævnte var faktisk den virkelige indgangen til fæstningen. Hvis du ikke har lyst til at gå op så er der også en elevator, men du går glip af mange ting.

Når du følger vejen op så vil du se nogle originale romerske søjler samt to gravstene. Jeg anbefaler på det kraftigste at stoppe op og nyde udsigten på hvert et lille hjørne du kan. Den bedste udsigt over fæstningen og byen findes i disse små skjulesteder.

Efter at have passeret gennem El Arco de Cristo er der en forbløffende lille have med springvand og tankerne henledes på et evnetyr i en Disney tegnefilm! Dette er et dejligt sted at sidde og nyde den fantastiske udsigt. Efter haven kommer vi til paladset og her finder du en udstilling af romersk og mauriske keramik, plus andre ting fundet i paladset. Det er nemt at fare vild i denne del af fæstningen. Husk at få det hele med, da det hele er unikt. Det er slet ikke umuligt at forestille sig de privilegerede mauriske herskere og deres familie som levede deres liv bag disse vægge.

Alcazaba4

Hvis man ser nærmere på væggene, så vil du se en masse arkitektoniske og dekorative mauriske detaljer som er bevaret fra den oprindelige konstruktion. En af mine favoritter er Cuartos de Granada med sine karakteristiske buer, dekorerede loft og væg fliser.

Som jeg nævnte før, så husk at stoppe op og nyd udsigten fra hver eneste lille sti og hvert hjørne. Udsigten over byen og havnen er betagende flot.

Hvis du har mod på det så kan du besøge Slottet Gibralfaro, som ligger et par minutters gang fra Alcazaba.

Hvor finder jeg Alcazaba?
Indgang: ved Plaza de Aduana og det romerske teater i Calle Alcabazilla 2. Lige i hjertet af byen.

Åbningstider:
Mandag 09:00 til 18:00
Tirsdag til søndag
Sommer: 09:30 til 20:00
Vinter: 8:30 til 19:30

Entré
Alcazaba: 2.20 €
Alcazaba + Gibralfaro: 3,50 €
Der er fri adgang på søndagen efter kl. 14.00

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder