Feriebolig Branchen

Har din feriebolig i Andalusien tilladelserne i orden?

Det første en inspektør vil se når de inspekserer en feriebolig i Andalusien er din Licencia de Primera Ocupacion. Og lad mig slå fast med det samme, at det ikke er din turist licens, som Junta de Andalucia har udstedt. Helt fejlagtigt tror mange, at det er det sammen, men det er det på ingen måde.

Så læs med her og jeg skal forklare dig, hvad forskellen er og hvordan du kan få orden i dine papirer og udleje din ferielejlighed i Malaga med god samvittighed og frem for alt ikke få en stor bøde af Junta de Andalucia.

Hvis du allerede lejer din feriebolig ud nu, så skulle du meget gerne have ansøgt og fået en turist licens fra Junta de Andalucia. Den ser således ud (og har du ikke modtaget den, så har du et problem, men det tager vi i en anden blog post) og på side 2 står der Copia de la Licencia de Ocupacion eller bedre kendt som Licencia de Primera Ocupacion.

La Licencia de Primera Ocupacion er udstedet af Kommunen (Ayuntamiento) og ikke af La Junta de Andalucia. Det er kort sagt en godkendelse af, at din bolig er i en sikkerhedsmæssig stand til at leje ud til dine gæster. Alle nybyggede boliger har denne licens og du kan blandt andet ikke anmode om hverken lys eller vand uden denne licens/tilladelse.

Alle boliger bygget efter 1992 skulle have denne licens (der er dog stadig undtagelser) og hvis du ikke allerede har den, så kan du anmode om den på kommunen og i nogle tilfælde kan jeres administration have den. Bemærk, at vi du bor i et lejlighedskompleks, så er det en Licencia de Primera Ocupacion for hele bygningen og ikke pr. lejlighed.

Hvis hverken din administrator eller kommunen har den, så skal du have lavet en ny. Det kan gøres ved at hyre en teknisk arkitekt. Han kommer på besøg og tager mål af alle rum og tjekker installationerne. Selve hans arbejde er ikke så kompliceret. Det bliver først kompliceret, når det skal igennem kommunens administration og det kan godt tage op til 6 måneder inden du har den endelige Licencia de Primera Ocupacion.

Afhængigt af hvilken arkitek du bruger så kan prisen varierer fra 500 – 1000 ?. Så brug gerne lidt tid på at finde den rigtige, da du kan spare mange penge. En pris der dog er den samme alle steder er skatten du skal betale til kommunen for at få lavet Licencia de Primera Ocupacion og den er 120 €.

Bemærk, at hvis du har hyret en arkitekt, sat processen i gang og betalt skatten på 120 €, men endnu ikke modtaget den færdige Licencia de Primera Ocupacion, så vil inspektøren fra Junta de Andalucia stadig godkende din feriebolig og vil ingen bøde udstede.

Jeg kan også hjælpe dig med at få den og hvis du bliver kunde hos Solaga, så er det til reduceret pris. Kontakt os i dag på telefon +34952214891 eller email info@solaga.com og spørg efter undertegnede.

Få gode tips om mægler- og ferieboligbranchen p? Costa del Sol her.

PS - du m? gerne efterlade en kommentar nedenunder