Seværdigheder i Malaga

Heldagsudflugt til Malaga by

En heldagsudflugt for krydstogtpassagerer og turister i Malaga.

Vi har lavet en plan til en heldagsudflugt med aktiviteter for besøgende, der er i Málaga på storbyferie eller som ankommer med krydstogtskib i nogle timer. At skulle lave en plan til kun en dag har været svært, da Malaga har meget at byde på. Her er vores bud på en heldagstur i Malaga by.

9:00 – Cykeltur langs Muelle Uno (Havnen) og Malagueta Strand.

Dagen begynder i havnen Muelle Uno og hvor der kan opleves lystbåde, krydstogtskibe og charmerende restauranter og barer med terrasser og en dejlig udsigt over byen. På havnen kan man leje cykler. Der er standard bycykler og el-cykler i to modeller, hvis du ønskerr mere komfort. De kan lejes på timebasis fra 4 € eller fra 15 € om dagen. Når du har lejet din cykel, anbefaler vi at cykle ned langs havnen og langs strandenpromenaden Malagueta. Hvis du føler dig i god form, så kan vi anbefale at cykle blot 3 km længere ud og du vil nå Pedregalejo, en smuk lille fiskerby med et fantastisk udvalg af fiskerestauranter. Landskabet er smukt langs promenaden og der er mange chiringuitos (strandrestauranter), hvor du kan stoppe for en drink og måske prøve de kendte Espetos Sardinas (grillet sardiner). På din vej tilbage til havnen, kan vi anbefale at besøge Pompidou-museet, som ligger lige bag ved cykeludlejningen. Hvis du hellere vil tilbringe tiden med shopping, så har havnen masser af butikker, der kan underholde dig.

11:00 – Alcazaba og omgivelser.

Alcazaba slottet skal besøges når du er i Malaga. Slottet er beliggende tæt på havnen og du skal blot gå igennem den smukke have Paseo del Parque til du kommer til det romerske teater og herfraq er der adgang til Alcazaba i Málaga. Det romerske teater kan besøges gratis og tilbyder tilmed den perfekte ramme for et super godt billed. Alcazaba er en arabisk fæstning, som går tilbage til 1057. I løbet af turen rundt på slottet vil du se gamle stræder og døre med gamle hvælvinger. Slottet er i perfekt stand og nogle af værelser er indrettet som små individuelle museer med originale elementer fra paladset. Det bedste ved besøget de den fantastisk udsigt over Málaga. Indgangsbilletten koster 2.20 € (€ 3,50 med et udvidet besøg til Gibralfaro).

Malaga
Udflugt til Malaga by

12:30 – Katedralen i Málaga.

Katedralen i Malaga er beliggende meget tæt på udgangen fra Alcazaba slottet, så der er ingen undskyldning for ikke at besøge byens varetegn! Det er kendt som “La Manquita”, fordi det enetårn aldrig er blevet bygget færdigt. Besøget kan tage nogen tid, så sørg for at du ikke er sulten! Indgangen koster 5.00 €.

13:00 – El Pimpi Restaurant og Bodega

Det er et helt særligt buzz omkring El Pimpi blandt turister, men ikke så meget de lokale. Den er et ikon for byen og den skal besøges. El Pimpi er berømt for sin søde vin og de mange berømtheder, der har været der og efterlod en underskrift på en vintønde samt et foto på væggen i den imponerende bar. Hvis vejret er godt, så er der en dejlig terrasse med en flot udsigt til det romerske teater. Der er over 70 forskellige tapas på menuen og masser af søde vine. Men vi anbefaler en drik eller to. Der findes masser af bedre spisesteder i Malaga.

16:00 – En is på Casa Mira

Dette er guf og i mit sind den bedste is jeg har smagt. Casa Mira er beliggende i Calle Marques de Larios i det historiske centrum. Den består af en stor bar, hvor du bestiller din is, men der er ingen borde eller stole. Dette er blevet planlagt med vilje, så du nemt kan stoppe op, bestille og fortsætte langs Calle Larios med lethed. Blandt de mest populære varianter er den belgiske chokolade, Flan med karamel og cheesecake.

17:30 – Shopping på Calle Larios og Plaza de la Constitución

Det historiske centrum af Malaga er hjemsted for de mest eftertragtede globale modemærker, så det er altid en god mulighed for at “holde øjnene åbne”, og hvorfor ikke benytte lejligheden! Malagas berømte gågade Calle Larios tilbyder marmorgulve og smukke facader og et hav af butikker med mærker som: Bimba Lola, Hoss, Benetton, Zara, Bershka, Mango, Misako, Pinsapo, Scarpe, Swarovski og mange flere.

Calle Larios Malaga
Heldagsudflugt til Malaga by

19: 30 – Solnedgang set fra Gibralfaro

Málaga har flere punkter, hvorfra du kan nyde en vidunderlig udsigt over byen og Mirador de Gibralfaro er en af dem. Der er adgang til fods fra Paseo del Parque og det tager omkring 10 minutter at komme til udsigtsplatformen på Mirador, hvor der er mulighed for at nyde en drink og landskabet.

21: 00 – Tid til tapas og drinks!

Hvis du er heldig nok til at også være i byen om natten, så kan du virkelig afslutte dagen med stil. Der er mange steder i centrum, hvor man kan spise tapas sammen med en drink eller et glas vin. Mine favoritter er uden tvivl de åbne pladser. Plaza de la Merced har en masse restauranter med terrasser og en fantastisk atmosfære og lige ved siden af finder man nu det nye Mercado de la Merced, hvor flere pop-up-restauranter fra Malaga tilbyder deres produkter i et stort indendørs marked. Hvis du kun vil have drinks, så er Plaza Mitjanas det mest populære sted.

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder