Malaga Rejse Tips

Hvor skal man bo i Malaga?

Malaga er Magisk og næsten hvert eneste hjørne har noget særligt. Men hvor skal man bo i Malaga? Hvor kan man sove om natten uden at blive vækket? Hvor er der puls og fest? Kig med i vores miniguide og få gode råd om hvor du skal bo i Malaga på din storbyferie. 

Først starter vi med en kort beskrivelse af de tre vigtigste områder af byen, hvor du kan bo på din storbyferie i Malaga: Det historiske centrum, La Malagueta og Pedregalejo.

Det historiske centrum af Malaga er som enhver anden storby og des mere centralt du kan bo, des tættere er du på byens puls og alt det gode/dårlige der følger med. Det gode er, at du har alt ved hånden og bor i nærheden af det pulserende liv: det lokale marked, restauranter, museer, barer, butikker og offentlig transport. Det dårlige er larm og støj fra byens natteliv og især hvis du besøger byen i højtider som Påsken eller Byfesten (La Feria) i August. Specielt de to begivenheder trækker mennesker til byen og det kan være et stort problem at komme frem og tilbage. Parkering er en umulighed. Det skal dog nævnes, at der findes små oaser i det historiske centrum, hvor man kan sove roligt om natten.

Det historiske centrum af Malaga omfatter ca. et område på 1 km2. Centrum består af smalle gågader omgivet af bygninger, som for det meste er bygget i det nittende århundrede. Mange af dem er blevet restaureret i de senere år og bevaret sin oprindelige stil. Der er ingen tvivl om, at centrum er den økonomisk bedste stillede del af Malaga. Den berømte gågade Calle Larios, med marmorfliser, tilbyder nogle af de vigtigste butikker over hele verden. I centrum finder du kendte seværdigheder såsom Thyssen og Pablo Picasso Museet, Alcazaba, Cervantes Teatret, det lokale marked Atarazanas og selvfølgelig den smukke Katedral. Dertil kommer en ukendt stor mængde barer og restauranter.

Fra centrum kan du hurtigt komme til stranden La Malagueta via Muelle Uno. Det tager ikke mere end 15 minutter og hvis du ikke vil gå, så kan du tage bussen på 5 minutter.

Calle Larios Malaga

La Malagueta tilbyder storbyferie tæt på strand og by. Du vil være meget tæt på det historiske centrum og alle dens seværdigheder (kun 15 minutters gang), og du vil være “nul” minutter fra stranden. La Malagueta er uden tvivl et af de foretrukne steder at bo. For det første er det et roligt område, hvor du kan få en god nats søvn og så er det stedet hvor du kan gnubbe skuldre med de lokale (der er ikke nogle hoteller i selve La Malagueta, så her er den bedste løsning er at leje en ferielejlighed).

Muelle Uno (Havnen) og Paseo del Parque adskiller La Malagueta fra det historiske centrum og tilbyder også gode muligheder for at benytte offentlig transport. Den største attraktion i området er unden tvivl stranden La Malagueta, som tilbyder 3,4 km sandstrand med palmer og en smuk promenade med et del strandbarer, hvor man kan nyde de traditionelle “grillede sardiner” eller en frisk kold øl.

La Malagueta

Kvarteret Pedregalejo, er beliggende cirka 4 km fra det historiske centrum og lige op og ned af Baños del Carmen. Stedet er et gammelt fiskerkvarter med maleriske huse og kan sammenlignes med Barceloneta i Barcelona, bare i mindre størrelse.

Pedregalejo er en smuk og stille lille landsby beliggende øst for centrum af Malaga. Som nævnt var det et gammelt fiskerkvarter, men over årene har det forvandlet sig til et populært sted med små bugtede strande og et hav af restauranter, som er specialiseret i friturestegt fisk.

I det nittende og tyvende århundrede var Pedregalejo berømt for sine smukke sommerhuse for den bedre del af borgerskabet i Malaga.

Pedregalejo tilbyder en del små strandbugter, hvor man kan tage sol eller bade. Området tilbyder også en meget bred vifte af barer og restauranter langs promenaden, som er meget populær blandt både lokalbefolkningen og turister (især ved solnedgang er der mange der nyder en Mojito eller en kold øl). Pedregalejo har bare en helt igennem dejlig atmosfære.

Man kan godt gå til Pedregalejo, men det tager tid og det anbefales at man tager bussen (nr. 11) fra det historiske centrum.

Pedregalejo Malaga

Hvert af de tre områder har deres charme. Hvis du ønsker puls, så vælg det historiske centrum. Hvis du ønsker strand, så skal du vælge La Malagueta. Hvis du ønsker en puls og strand, så prøv Pedregalejo.

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder