Begivenheder i Malaga

La Feria de Malaga 2012

I aften bliver byfesten i Malaga skudt igang med et fantastisk fyrværkeri og derefter venter der 9 dages fest med masser af spansk kultur, flamenco, tyrefægtning, vin, koncerter og masser af glade mennesker. Byfesten er bedst kendt på spansk som La Feria og for mange lokale er det højdepunktet på året.Alt snak om den økonomiske krise og en arbejdsløshed på omkring 25% forstummer for en stund og Malaga forvandles til en enorm fest i hjertet af byen samt på pladsen Cortijo de Torres, som er beliggende cirka 4 km fra Malaga centrum.

San-Miguel

Centrum af Malaga forvandles til en festival og gaderne fyldes med børn, unge, ældre og gamle og på hvert et gadehjørne er der en restaurant, bar eller bare et sted, hvor man kan købe en kold øl eller et forfriskende glas ”Tinti de Verano”. Den glade og meget smitsomme atmosfære kan få enhver til at smide hæmningerne og springe ud i sang og dans. Normalt starter begivenhederne kl. 11.00 og forsætter til kl. 18.00, hvorefter centrum af byen så småt lukker ned og festen fortsætter, af hensyn til beboerne i hjertet af byen, på Cortijo de Torres.

Efter at have tilbragt dagen i centrum kan du tage bussen ud til Cortijo de Torres – en enorm plads med et kæmpe tivoli og en masse telte beliggende i rækker. Disse små telte kaldes ”casetas” og serverer mad og drikkelse samt musik og dans. De lokale kvinder er iført de smukke flamenco kjoler og du vil uden tvivl kunne opleve dem danse flamenco. Nogle steder lokkes de besøgende med gratis Paella mod man selv køber drikkelsen og det kan i høj grad anbefales. Festen forsætter til langt ud på den lyse morgen i hyggeligt selskab og skulle du ikke nå det en dag, så kan du den næste.

Cartojal

Alle 9 dage kan man også opleve tyrefægtning i arenaen La Malagueta i centrum af Malaga. Her kommer hele Spaniens elite af tyrefægtere og navne som El Juli, El Fandi og den lokale Javier Conde kan opleves.

Husk at prøve den lokale vin Cartojal, som er blevet en slags symbol på La Feria de Malaga 2012.

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder