Gastronomi i Malaga

La Taberna Antigua Casa de Guardia i Malaga

Et besøg på baren La Taberna Antigua Casa de Guardia i Malaga er som at rejse tilbage til 1840, hvor baren blev indviet. Det er ifølge personalet kun dem selv der er blevet skiftet ud, hvorimod vinen, indretningen og atmosfæren er nøjagtig den samme. Med tjenerens egne ord ”igual, igual”.

Casa-de-Guardia-2

Hos La Taberna Antigua Casa de Guardia er specialiteten deres søde vine (vino dulce), som leveres direkte fra deres egen bodega i Olias, som er beliggende 15 km fra centrum i Malagas bjerge (Montes de Malaga). Moscatel og Pedro Ximen, som man nok kender bedst som dessertvin, er de to hovedprodukter. Der serveres også kolde øl, hvis vin ikke lige er sagen og der er tilmed også mulighed for at spise lidt skaldyr. Men vi anbefaler uden tvivl at satse på vinen og indtage aftensmaden et andet sted.

Når man først træder ind i lokalet er ens første indskydelse at der trænger til at blive malet, skiftet til mere moderne møbler og frem for alt skulle hullerne i væggen spartles ud, men efter et glas af huset søde vine, så oser La Taberna Antigua Casa de Guardia af charme og man står næsten og venter på at det finere borgerskab i byen ankommer i hestevogn og gør sin entre.

Casa-de-Guardia-1

De store egetræsfade, hvor vinen serveres direkte fra, giver baren et venligt og hyggeligt indtryk og væggene er fyldt med billeder fra gamle dage og en tur rundt i den gamle bar giver et godt indblik i Malagas historie og hvorledes byen har forandret sig.

Nutidens lokale befolkning, som omtaler baren som Casa de Guardia, kommer her gerne om eftermiddagen efter arbejde for at nyde et glas vin eller to, men sjældent mere. Tjenerne, klædt i klassiske lettere beskidte hvide kitler, serverer hurtigt hvad du ønsker og regning bliver skrevet med kridt direkte på den primitive bar hvor du står. I gamle dage var der et seperat sted, hvor man betalte regningen og hvor der nok her siddet en bogholder eller to, men det er dog blivet skiftet ud med et moderne kasseapparat.

Casa-de-Guardia-3

La Taberna Antigua Casa de Guardia er et af de steder man ikke kan komme uden om på en storbyferie i Malaga. Hvad enten man kan lide vin eller ej, så anbefales det at man stikker hovedet ind og i det mindste indsnuser den specielle atmosfære. Det er fantastisk, at man i 172 år ikke har præsteret at blive påvirket af tidens forandring og det i sig selv gør Casa de Guardia unik.

2 comments

  1. Hej. Jeg “faldt” lige over denne flotte hjemmeside, da jeg søgte efter billetter til Alhambra. Skal sammen med min mand for første gang besøge Sydspanien – Malaga – og har travlt med at orientere mig. Tusind tak for rigtig gode tips. jeg er ikke helt færdig med siden endnu. den er dejlig brugelig. Vi glæder os. TAK!

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder