Malaga Rejse Tips

Lær de nye normer i Spanien efter Covid-19

Vi har lavet en kort guide til dig, så du er klar over, hvad du kan og ikke kan, når du skal på ferie i Andalusien i sommeren 2020. Bemærk, at disse normer og regler er gyldige indtil den spanske regering beslutter det.

Generelle regler
Du er forpligtet til at bære en maske på alle offentlige steder, hvis du ikke kan holde en afstand på mindst 1,5 meter. Det er den vigtigste regel. Du skal altid have en maske med dig, så hvis du ikke kan holde afstand, kan du tage den på. Vi anbefaler dig at gøre dette og være opmærksom på, at politiet kan give dig en bøde, hvis du ikke har en maske.

Flyrejser til Spanien
Det er obligatorisk at bære maske i alle lufthavne i verden og det samme under flyvningen. Vær opmærksom på, at der ikke er nogen service på nogen flyvning nu, så du bliver nødt til at medbringe dine drikkevarer og mad, hvis du vil. Lufthavnen i Malaga er begrænset og kun den gamle lufthavn er åben. Hverken butikker eller restauranter er åbne, og du kan kun købe ting i automaterne, såsom masker, gel, vand, chips osv.

Når du forlader lufthavnen, er der ikke specifikke ting, du skal være opmærksom på, da det hele er som
normalt. Så bær din maske og ankom i god tid før afgang, da tingene er langsommere end normalt.

Når du ankommer, skal du være lidt mere forberedt. Det er obligatorisk at udfylde en formular, når du ankommer til Spanien. De krævede oplysninger er navn, pas, hvor du skal bo på dine ferie, ,kontaktoplysninger osv. Vi vil varmt anbefale, at du gør dette før ankomst, da det kan tage tid at gøre det i lufthavnen ved ankomst. Bemærk, at ved ankomst tager myndighederne også din temperatur.

Strande
Det første spørgsmål vi får er: Skal man bære maske på stranden. Svaret er nej. Men hvis det ikke er muligt at respektere den generelle regel med afstanden (på stranden er den 2 meter), så skal du bære den. La Junta de Andalusia har ansat 3000 mennesker til at hjælpe med at kontrollere normerne på strandene i sommer. Så du vil se folk fra Juntaen gå på strandene hver dag fra 11:00 – 20:00 for at sikre, at folk respekterer reglerne og afstandene. I nogle tilfælde kan du endda se, at de afmærker områder rundt om mennesker med små flag for at sikre at afstanden respekteres.

Vær opmærksom på, at du ikke kan medbringe bolde, luftmadrasser, strandtennis. Du må gerne medbringe en parasol, men ingen telte og strand pavillioner. Junta de Andalusia anbefaler, at du tager brusebad derhjemme før og efter du går til stranden. De anbefaler også, at du ikke bruger de offentlige brusere og kun bruger de offentlige toiletter, hvis det er virkelig nødvendigt. Du må kun være på stranden 4 timer om dagen for at sikre, at alle har mulighed for at bruge faciliteterne.

Svimmingpools
Junta de Andalusia har lavet nogle generelle regler, der skal overholdes, men det er op til de forskellige ejerforeninger at lave deres egne regler. Ejerforeningerne skal som minimum respektere de generelle regler, men kan også valge at gøre dem strengere. Så skal du kontakte din lokale ejerforening for mere information.
De generelle regler siger, at poolområdet skal rengøres og desinficeres to gange om dagen. Det er kun tilladt at være 75% af den normale kapacitet i poolområdet. Du kan ikke bruge brusere og tage bad i dit eget hjem.

Offentlig transport
Det er obligatorisk at bære maske i alle offentlige transportmidler. Den samme regel gælder for privat transport, men kun hvis du kører med mennesker, der ikke bor på samme bopæl som dig.

Butikker og supermarkeder
Det er obligatorisk at bære maske og i næsten alle butikker finder du hydroalkoholisk gel.

Restauranter og barer
De fleste barer og restauranter er åbne igen og fungerer som normalt. Der er nogle få begrænsninger, såsom at man indendørs kun må benytte 75% af den normale kapacitet med en mindsteafstand på 1,5 meter og maksimalt 25 personer ved et bord. På terrasserne er kapaciteten 100% så længe der tages hensyn til afstanden.

One comment

PS - du m? gerne efterlade en kommentar nedenunder