Begivenheder i Malaga

Malaga Byfest 2013

Byfesten i Malaga 2013 eller “La Feria”, som den hedder på spansk, er igang. Gaderne er blevet pyntet og klar til at modtage lokalbefolkningen og turister til en uge med dans, sang, mad. La Feria 2013 vil i år blive afholdt fra den 17. indtil den 24. august. Det betyder 8 dage med fest og farver i gaderne. Der vil også være en bred vifte af fritidsaktiviteter for at opfylde alles behov.Programmet for dette år indeholder op mod 200 gratis begivenheder, såsom flamenco-shows på gaderne, koncerter af diverse lokale kunstnere, forlystelser for børn, 9 museer med forskellige udstillinger og shows af kendte kunstner fra Spanien, som Chambao,Andy y Lucas etc. Der er også andre spændende aktiviteter som er populære blandt gæsterne, f.eks er kan man komme til spansk tyrefægtning i “La Malagueta”. Priserne ligger mellem 30 – 140 € afhængigt af dagen og siddepladsen. Hvis du er interessret i at komme til tyrefægtning, så klik på linket for at købe billetter.

En byfest med to ansigter

Malaga Byfest 2013 har to forskellige ansigter, et om dagen og et andet om natten. Det skyldes, at der i løbet af dagen er aktiviteter omkring det historiske centrum, hvor gaderne er fyldt med telte, barer og restauranter. Det er fyldt med mennesker og vi kan anbefale at nyde en kold øl og en tapas i varmen.

Når natten falder på, så rykkes festen væk fra byens centrum og ud på “Palacio de Congresos”. Her kan de besøgende danse i de opstillede telte og der sælges rigelig mængder af både mad og drikke. På pladsen findes der også et enormt tivoli, så der er ingen undskyldning for ikke at medbringe børnene.

I løbet af både dagen og natten vil du se de lokale damer i flamenco kjoler. Hvis du gerne vil mænge dig med de lokale, så fortvivl ikke, da der er masser butikker i centrum der sælger dem. Priserne ligger mellem 100 – 500 €.

Tradition siden 1487

I 1487 generobrede Dronning Isabel Malaga fra maurerne og byen blev igen spansk kongedømme og siden har man fejret denne begivenhed hvert år i August.

Vores egne personlige anbefalinger under byfesten er:

– Pablo Picasso føde hjem
Hvor: Plaza de la Merced, 15
Gratis adgang

– The Carmen Thyssen Museum
Hvor: Calle Compañía, 10
Gratis adgang

– Alcazaba af Malaga
Hvor: Calle Alcazabilla
Pris: 2,20 € Generelt – gratis adgang søndag efter 14:00

– Andy y Lucas Concert
Hvor: Teatro Municipal
Gratis adgang

– Fiesta de Verdi Ales (folkemusik) – 18, august klokken 13:00
Hvor: Calle Marqués de Larios
Gratis adgang

– Tyrefægtning i La Malagueta – hele ugen
Hvor: La Malagueta
Pris: fra 30 – 140 €

 

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder