Begivenheder i Malaga

Malaga Film Festival er ren stjernestøv

Som så mange andre storbyer, så har Malaga selvfølgelig også en filmfestival? Den er måske ikke så kendt som så mange andre, men den er på vej.

Malaga Film Festival (FMCE) så lyset første gang i 1998 med en grundlæggende funktion: at udbrede de mest relevante spanske filmproduktioner. Hvert år stiger Festivalens renomme og det kan man se på de besøgende skuespillere samt på dækningen af diverse medier. For især spanske turister er Malaga Film Festival populær og er efterhånden blevet en af byens mest populære kulturelle begivenheder. Men er du ikke lige spanier eller endnu bedre fra Malaga, så kan det godt være forvirrende at forstå, hvad der foregår under FMCE og hvordan du, som turist, kan nyde Malaga Film Festival.

Festivalens officielle hjemmeside mangler opdaterede oplysninger og da vi ringer og prøve at få flere oplysninger er informationen næsten mere sparsom. Deres hjemmeside er kun på spansk og kan du ikke sproget, ja så kan forvirringen næsten være total. Af denne grund, og fordi vi ved, hvor forvirrende det er at forstå dynamikken i FMCE, så kan du få flere oplysninger her: nogle er blot kuriositeter og andre kan hjælpe dig til at navigere rundt i Malaga Film Festival:

FestivalCineMalaga2016_2

– I år (2016) vil FMCE blive afholdt fra den 22. april til at 1. maj. Ni dage med film-visninger forskellige steder i byen.

– Kategorierne for deltagelse er: spansk fiktion eller animation (opdelt i officielle og ZonaZine), Latinamerikansk fiktion eller animation, kort dokumentarfilm, kort fiktion, kort Film og kort animation fra Malaga.

– Som et krav, må ingen af deltagerne have været vist i “kommercielle” biografer i Spanien og alle film skal være påbegyndt efter januar 2015.

– Engelske undertekster er ikke obligatoriske, men de fleste af dem har, da det hjælpe på udbredelsen til andre større international filmfestivaler.

– Den største pris kaldes der uddeles under festivalen hedder “Biznaga de Oro”, som gives for den bedste film. “Biznaga de Plata” gives til den bedste film i hver kategori. Biznaga er en buket af jasmin, som er typisk for Malaga

Hvis du er på storbyferie i Malaga, så kan du se film de følgende steder i byen:

* Teatro Cervantes: er det officielle hjemsted for festivalen og det er her berømthederne går på den berømte røde løber. Her bliver de store film vist.

* Teatro Echegaray: her kan du se dukumentarfilm.

* Cine Albeniz: er efter Teatro Cervantes det sted hvor de store film vises.

* Picasso Museum: her er der foredrag og film-relaterede undervisning.

* University of Malaga: her er der forelæsninger, prisoverrækkelser og udstillinger.

* Malaga Palacio Hotel: er det sted hvor diverse berømtheder er in-logeret under festivalen. Her venter som regel både journalister og tilskuere i timevis for at spotte deres idoler.

FestivalCineMalaga2016_1

– Før Malaga Film Festival afholdes MaF (Festival de Malaga). MaF er en måned med diverse aktiviteter forskellige steder i Malaga med temaet “Film”. De fleste aktiviteter er gratis og byder på alle former for kunstneriske aktiviteter: koncerter, dans, mikro-teatre, konferencer, foredrag, etc. Du kan se programmet for 2016 her.

– Det 18. udgave af Film Festival Malaga, der blev afholdt i 2015 solgte billetter for 125,472 euro. Ikke dårligt!

– Malaga Film Festival udgiver sit eget magasin dFestival. Det kan du downloade her. Der udgives et pr. Festival.

– Du kan købe billetter til diverse film under festivalen på sm? kontorer når biograferne eller på den officielle hjemmeside for festivalen fra begyndelsen af april (det var den besked vi fik per telefon). Det tilrådes, at bestille i forvejen, fordi der er mange om buddet.

PS - du m? gerne efterlade en kommentar nedenunder