Malaga Rejse Tips

Malaga Metro

Efter flere års arbejde og tovtrækkeri er Metroen er i Malaga by endelig operativ og tilbyder to linjer.

For omkring 14 år siden blev diverse kontrakter underskrevet og tilladelserne givet til at påbegynde Metroen i Malaga. Da arbejdet var godt igang tog den økonomiske krisen for alvor fat i Spanien i 2008 og derefter blev mange af planerne skrinlagt indtil videre. Da tingene blev mere normale igen, blev arbejdet genoptaget og her i 2014 har vi endelig en funktionel Metro i Malaga!

I øjeblikket er der to fungerende linjer, som begge starter fra El Perchel (ved siden af ​​Maria Zambrano togstationen). Linje 1 (Rød) tager dig “ind i byen” med ti stop og ender op i Andulacia Tech. Linje 2 (Blå) tager dig langs kysten til Palacio de los Deportes efter 5 stop.

Malaga Mtro Map

Jeg tog turen med linje 2 til Palacio de los Deportes for at danne mig et overblik. Stationen var let tilgængelig og du kan enten bruge elevatoren eller rulletrappen til at komme ned til perronen. Her finder du en billetautomat og jeg købte uden problemer en returbillet til 3 €. Hvis du køber et 10-turskort, så bliver prisen væsentligt reduceret til omkring 0,83 € pr. rejse.

Togene er splinternye, moderne, rene og med masser af plads. De tilbyder oplysninger om Metroen via diverse displays om bord, så du kan følge med i hvor du er. Derudover bliver der over højtaler også oplyst om diverse stop på både spansk og engelsk. Jeg ville tage et par billeder at det hele, men fik hurtigt fortalt af personalet, at jeg ikke måtte tage billeder uden de dog vidste hvorfor!

Jeg var faktisk lidt overrasket over at der var så mange med Metroen og jeg stod op hele vejen. Det er heller ikke noget problem, selvom der er nogle enkelte “skarpe hjørner”. Bare husk at hold godt fast.

Metroen starter kl. 06:30 og køre indtil kl. 23:00 fra mandag – torsdag. På fredage og lørdage starter den samme tid, men køre indtil kl. 01:30. Om søndagen fra 07:00 til 23:00. I følge planen skulle der komme et tog hvert 7,5 – 10 minut.

Det er planen at der i alt skal være seks linjer i drift, når det hele er gennemført. Hvornår dette bliver er der ingen der rigtig ved, men der tales om at strækningerne vil være forbundet til centrum omkring 2016/17. Taget i betragtning at åbningen af ​​de to første linjer var næsten et år forsinket, så er der selvsagt ingen garantier!

Malaga Metro

Det er lidt svært at bedømme hvor nyttig eller succesfuld Metroen i Malaga er med kun en trediedel af linjerne i drift. Når der først er forbindelse til selve centrum, så er det nok nemmere at bedømme om det er en success eller ej. Nogle gange er jeg af den opfattelse, at byerne ser på andre byer, som vi kigger i naboens have og ser noget de har som vi gerne vil have. Så køber vi det fordi de har det, men har vi virkelig brug for det? Malaga Metro er praktisk, men om den virkelig var så nødvendig er jeg ikke sikker på. Kun tiden vil vise det.

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder