Seværdigheder i Malaga

Malaga, Spaniens nye Metropol

På Plaza de la Marina i hjertet af Malaga er der opført en statue af selveste H. C. Andersen og den danske forfatter besøgte byen i 1862 og skrev senere om Malaga ”I ingen af Spaniens byer har jeg følt mig så glad som i Malaga”. Den berømte forfatters rosende ord om byen holder stadig. Malaga by har igennem de sidste fem år gennemgået en enorm forvandling og er et godt spansk alternativ til den til tider travle storby Barcelona. Solkystens hovedstad tilbyder masser af kultur, gastronomi, solskin og muligheden for at rejse direkte til billige penge.

Malaga
Malaga er Spaniens 6. største by og har cirka 600.000 indbyggere. Det historiske centrum af byen har over de senere år gennemgået en byfornyelse og gamle historiske bygninger er blevet restaureret, pladser renoveret og infrastrukturen forbedret. Det har medført et kæmpe løft til hele centrum og smarte restauranter og trendy barer tiltrækker hver dag masser af mennesker til hjertet af byen.

Malaga-City

Costa del Sol
Hvert år valfarter turister til Costa del Sol og langt størstedelen vælger at afholde deres ferie i kendte turistbyer som Torremolinos, Fuengirola , Torrox eller Marbella. Her finder man det velkendte turistparadis med strand og masser af andre turister. Malaga er derimod altid blev overset og det er først i de sidste fem år af byen har oplevet en markant stigning af turister.

Sol og Strand
Malagas dejlige klima gør, at man kan besøge byen året rundt og selv om vinteren kan man opleve høj sol og 20 grader og det er ikke unormalt at man kan solbade i november. Den dejlige Malagueta Strand er beliggende kun 1 kilometer fra det historiske centrum og her findes der masser af smuk hyggelige ”chiringuitos” hvor man kan nyde en af Malagas specialiteter bestående af friskfanget fisk og et glas af byens lokale vin.

Malagueta-de-Malaga

Gastronomi
Spanien er kendt for gode vine, lufttørret skinke og tapas og ingen af disse ting mangler i Malaga. I hjertet af byen findes der et overvæld af tapasbarer, restauranter og barer og ikke nok med, at maden er udsøgt, men også priserne er yderst favorable og tåler ingen sammenligning med det nordlige Europa. Hvis man kan udgå byens turistfælder, så kan man uden problemer spise to personer for 20-25 € inkl. drikkevarer.

Indbagte-auberginer

Kultur og seværdigheder
Den kendte kunstmaler Pablo Picasso er født i Malaga i 1881 og den berømte maler er uden tvivl byens stolthed. Foruden hans fødehjem på Plaza de la Merced kan man opleve Museum Pablo Picasso i centrum af byen, hvor man kan se 233 værker af den kendte kunstner. Museum Carmen Thyssen, som åbnede i 2011, er et andet stort kunstmuseum og her kan man opleve værker af flere kendte spanske og udenlandske malere.
Det sydlige Spanien bærer mange steder stort præg af de arabiske mauere, som regerede indtil 1492 og i Malaga centrum kan man se den mauriske borg Alcazaba samt fæstningen Gibralfaro. Byens varetegn og stolthed er den smukke Katedral, som er kendetegnet ved at mangle et tårn.

Malaga-Katedral

I 2010 købte den arabiske rigmand Sheik Abdullah Bin Nasser Al-Thani fra Qatar den lokale fodboldklub Malaga CF og han har investeret mange penge og hentet spillere som Ruud van Nistelroy, Santi Carzola og Joaquin til klubben. I sæsonen 2011/12 er der solgt 26.000 sæsonkort og hele byen bobler af optimisme og forventer at klubben kvalificere sig til europæisk fodbold næste år.

Årets to helt store kulturelle begivenheder er Påskeugen og La Feria i August. Her kan man opleve alle Andalusiens mange traditioner i form af flamenco, tyrefægtning , fyrværkeri og masser af glade mennesker.

Muelle Uno
I december 2011 åbnede Malagas nye havneområde Muelle Uno og nu tilbyder byen gode shopping muligheder for de mange krydstogtsgæster der hvert år besøger hovedstaden på Solkysten.

Transport
Fra mange af Europas store byer er der direkte flyvninger til Malaga og det store lavprisselskab Ryanair tilbyder ikke færrere end 50 direkte ruter til Malaga. Den store konkurrence kommer forbrugeren til gode og man kan sommetider finde rigtige gode tilbud direkte til sydens sol. I 2011 blev Malagas nye lufthavn indviet og direkte fra lufthavnen kan man kommen med toget hver halve time direkte til det historiske centrum på 15 minutter.

Se vores ferielejligheder i Malaga

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder