Seværdigheder i Malaga

Malagas Smukke Katedral

Katedralen i Malaga bliver af byens lokale kaldt “La Manquita” (Den enarmede dame). Det gør den fordi det ene kirketårn aldrig er bygget færdig. Det formelle navn er “Catedral de la Encarnación” og i dag er det en af de vigtigste monumenter i byen. For mange år siden var byen besat af Maurerne og Katedralen er bygget lige på det sted, hvor den største mauriske moské var placeret engang.Katedralen blev bygget mellem 1528 og 1782. Det vil sige 254 års byggeri og stadig ikke afsluttet. Byggeriet blev beordret af den katolske konge, der generobrede byen i 1487 og i slutningen af ​​det attende århundrede stoppede byggeriet på grund af manglende midler. Siden da har Katedralen med det specielle udseende fået dens øgenavn. Det nordlige tårn er 84 meter højt, hvilket gør den til den næsthøjeste katedral i Andalusien. Den højeste er katedralen Giralda i Sevilla.

Katedralen i Malaga har tydeligvis træk fra renæssancen, men når man tænker på, at opførelsen startede i begyndelsen af højdepunktet for den Andalusiske renæssances kunstneriske stil, så har bygningen og især facaden den barokke stil.

Inde i Katedralen er det værd at nævne koret, som er lavet af Pedro de Mena og forestille i alt 42 figurer. Der er ligeledes to pragtfulde orgler med over 4.000 piberør. Begge orgler er fra det attende århundrede og er bevaret i perfekt stand.

Katedralen indeholder et lille museum, der består af to showrooms med nogle malerier, liturgiske objekter og nogle smykker. Der er også en smuk have, fuld af appelsintræer, som er meget typisk for Andalusien. Foran indgangen er der en del skulpturer lavet af kunstneren Jorge Rando. Du kan slappe af i haverne helt gratis, da de altid er åbne for besøgende.

Hvis der efter besøget har lyst til en gang at drikke eller en lille frokost, så finder du ligeover for Katedralen “Plaza del Obizpo”. En hyggelig lille plads med få barer og restauranter, hvor du kan sidde og nyde den fantastiske udsigt til den smukke Katedral.

Indgangen koster 5 € og åbningstider er:
10:00 til 18.00 mandag til fredag
10:00 til 17:00 Lørdag
Gratis adgang søndag fra 14:00 indtil 18:00

Hvor finder jeg Katedralen?
Katedralen er beliggende i det historiske centrum.
Calle Molina Lario 9
29015 Malaga

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder