Gastronomi i Malaga

Mercado de Atarazanas i Malaga

Et besøg på det lokale marked, Mercado de Atarazanas i Malaga´s centrum, giver god indsigt i byens gastronomi. Mercado de Atarazanas finder du lige i hjertet af Malaga i det historiske centrum. Du vil kunne genkende marked på det farverige indgangsparti lavet i glas eller den store smukke mauriske port lavet i marmor.

Mercado_central_atarazanas3

En rundtur på markedet er som en festival blandet med masser af farver og dufte. Du vil uden tvivl bliver imponeret af det enorme udvalg af friske fødevarer, masser af gamle spanske damer på indkøb og sælgere der råbende prøver at komme af med deres sæsonbetonede produkter.

Det bedste ved det hele er, at alle fødevarer er friske, lokale, uden tilsætningsstoffer eller andre kemisk stoffer… og til yderst overkommelig priser. Og husk, at du altid kan kan tage dig tid til at snakke med de lokale sælgere (eller i det mindste forsøge).

Blot for lige at give dig en idé om priserne, så koster løg 1€ pr/kg, grøn peber til 0,90 € pr/kg, store tomater til 1,60 € pr/kg, skaldyr til 4 € pr/kg, frisk makrel til 3 € pr/kg. Produkterne der sælges afhænger af årstiden, men du vil altid kunne finde grøntsager, frisk frugt, fisk, skaldyr, fersk kød, pølser, oliven, ost, brød og andre specielle delikatesser. Hvis du skulle have lyst til en kold forfriskning på din rundtur i Mercado de Atarazanas, så kan boden som hedder “Puesto Muriel” tilbyde dig noget af det bedste øl i byen.

Mercado_central_atarazana2

Vi slutter af med lidt historie:

Mercado Central de Atarazanas blev erklæret National Heritage i 1979. Det er bygget i arabisk stil i 1879 af Joaquin Rucoba og var oprindeligt et maurisk skibsværft. Navnet Atarazanas betyder på arabisk “et sted hvor der produceres”. Markedet har været brugt til diverse ting, alt efter behov, og det har sågar været brugt som hospital. Det eneste der er tilbage af den oprindelige bygning er mauriske indgangsport.

Mercado_central_atarazanas4

Besøg Mercado Central de Atarazanas på Calle de las Atarazanas, 19, 29005, Malaga

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder