Seværdigheder i Malaga

Naturpark Montes de Malaga

Storbyferie i Malaga tilbyder det hele. Strand, by, sommer og sol. Og blot et par kilometer fra centrum af byen kan du komme op i bjergene Montes de Malaga.

Los Montes de Málaga (Malagas bjerge) dækker et areal på 4.996 hektar, fuld af fyrre- og oliventræer og 150 km veje og små stier gennem bjergene. Cirka 45 km af dem er siges at være i god stand.

Der er forskellige måder at komme op i bjergene på og den nemmeste er selvfølgelig en bil. At leje en bil i Malaga er på ingen måde dyrt (du kan leje en bil fra 34 € pr. dag hos diverse udlejningsfirmaer på togstationen Maria Zambrano i Malaga centrum). Hvis du er i fremragende enestående fysisk form og er en erfaren cykelrytter, så er det en fantastisk mulighed at leje en cykel i Malaga og tage cyklen op i bjergene. Men vær opmærksom på, at det er en temmelig hård rute og hvis du ikke har erfaring, så lej en bil istedet. Hvis du tager cyklen, så husk at den smalle vej skal deles med billisterne.

Montesdemalaga2

For at komme ud af byen og op i Naturpark Montes de Malaga, så er det nemmeste vej at tage Calle Victoria (som du finder lige op af Plaza de la Merced), og følge vejen A-7000. Du kan se ruten her. Opstigningen starter så snart du er 2 km ude af centrum af byen og derefter er der kun en vej og det er op. Du kan ikke fare vild. På vej op i bjergene vil du støde på en del restauranter kaldet “Ventas”. De fleste af disse restauranter tilbyder store rustikke lokaler med plads til masser af gæster, en betagende udsigt over bjergene og så tilbyder de alle rigtig god mad til billige penge. Montes de Malaga tilbyder deres helt egen mad og specialiteten er Plato de los Montes, som kan anbefales. Det kan være meget svært at få et bord i weekenden og specielt om søndagen, da mange familier benytter fridagen til at nyde bjergene.

På vej op igennem National Parken støder du også på en del gangstier. Disse gangstier er åben for både cyklister og folk der vil vandre i bjergene. Der er især fire stier, som er tydeligt markeret og som kan anbefales. Det er: El Cerrado, Pocopán, Torrijos y Umbría de Contadoras. De første to er cirkulære ruter, som tager cirka 1 time og 30 minutter og de sidste to er kortere og kan klares på 30 minutter.

Cykling i Los Montes de Málaga

Som nævnt tidligere, så er cykling er et godt valg, hvis du er i god fysisk form. Vær opmærksom på, at vejen er smal og der er biler både på vej og og ned i høj fart. Hvis du er til racercykel, så følger du bare vejen op til Fuente de la Reina og hvis du er til Mountain bike, så er der to særlige cykelstier, der er godt markeret: “Picapedreros-Boticario” som er beliggende ved indgangen til parken “Molino de San Telmo”; og den anden sti “Lagar de Contreras”, som er beliggende ved indgangen til parken “Picapedreros”.

Montesdemalaga3

I Malagas bjerge kan man også støde på et rigt dyreliv, såsom vildsvin, ræve, kaniner, væsler, og et hav af forskellige fugle. Men jeg må sige, at jeg har vandret på disse stier tre gange og det eneste jeg har set er store flokke af får, som tilhøre beboerne. Det er uden tvivl også et interesant sted for fugle interesserede.

Gastronomi i Montes de Malaga

Som sagt er der en del restauranter i Malagas bjerge og det anbefales, at prøve en af restauranterne før du tager tilbage til Malagas centrum. Det giver dig også en rigtig god mulighed for at prøve den lokale gastronomi og og så er det til yderst gode priser. Min personlige anbefaling er restauranten “Venta El Detalle” (kort koordinater 36,812006, -4,374701). Mine kulinariske tips: Gazpacho eller Porra, som er meget ens (en slags tyk suppe lavet af tomat, rasp, hvidløg, eddike, løg, olie og vand. Den spises kold), Migas (Som består af brødkrummer tilberedt på panden med æg, grøn peber og chorizo pølse).

Et andet godt tip, hvor du kan taget et smukt billede er Restaurante “El Mirador” (den er nu lukket). Her er der en fantastisk udsigt med Malaga by i baggrunden.

Montesdemalaga4

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder