Malaga Rejse Tips

Oplev Malaga med city sightseeing bus

City Sightseeing Bus er et fælles træk i alle større byer rundt om i verden i disse dage, og Malaga er ikke anderledes. De tilbyder en fantastisk måde at se omgivelserne på og lære lidt om de berømte vartegn og byens historie via audio-headset (som tilbydes i forskellige sprog).

Med en befolkning på omkring en halv million, så er Malaga ikke den største by, men alligevel blev byen for nyligt kåret som én af de 10 bedste strandbyer i verden af The Sunday Times, som er en yderst pålidelig britiske avis. Der er ikke noget at sige til, at Malaga er på alles læber for tiden. City Sightseeing turen i Malaga afspejler uden tvivl byens størrelsen og det faktum, at de fleste turistattraktioner er grupperet omkring det pulserende centrum.

Malaga sightseeing kort

Malaga City Sightseeing Bus afgår hver 30 minutter fra Katedralen. Herfra køre man langs Alemeda Principal, som er hovedgaden i Malaga, ned af et par sidegader til busstationen, forbi havnen og videre til fyrtårnet. Herfra fortsætter du langs stranden inden turen går ind i landet og op til Gibralfaro Slottet. Her står de fleste turister af bussen for at nyde en kort gåtur rundt omkring slottet og for at nyde den fantastisk udsigt over hele Malaga og så langt øjet rækker. Efter Gibralfaro Slottet køre bussen mere eller mindre tilbage til Katedralen via den berømte plads, Plaza de la Merced, og efter lidt mere end en time og køreturen ovre.

Jeg må sige, at jeg blev efterladt en smule skuffet over turen. Som nævnt før, så er de fleste af Malagas attraktioner koncentreret omkring det historiske centrum, og derfor let tilgængelige til fods. Ja, det kan være svært at komme på til Gibralfaro Slottet for dem, der ikke så opsat på at gå, men hvis du er i rimelig form, så er der en smuk fantastisk sti med stedsegrønt og et charmerende skovområde, som føre dig hele vejen op til slottet.

Disse busture er en god ide og perfekte til at nå ud i diverse hjørner af byen og så er de også gode, hvis du er presset tidsmæssigt. En dags-billet tager normalt en dag at bruge, men jeg må sige, at efter to/tre timer, hvor man hopper af og på, så er dagsbilletten altså brugt.

City Sightseeing Bus Malaga

Omkostningerne ved disse ture er altid af stor interesse og som regel til stor ærgrelse, for mig! Man kan forudbestille sin billet på byen Sightseeing hjemmeside eller betale i bussen: 17.50 € for voksne og halv pris for børn. Malaga tilbyder et fremragende netværk af offentlige transportmidler og hvis du ønsker at komme rundt til de samme som Sightseeing bussen tilbyder, så er det lige så let med de offentlige busser til en brøkdel af prisen: 1,30 € per rejse eller købe et klippekort med 10 rejser i en tobaksforretning for 8.30 €. Du får ikke oplevelsen af vind i håret på en åben dobbeltdækker bus eller baggrunds oplysninger om diverse vartegn, men er det virkelig værd at betale 10 gange prisen i forhold til offentlig transport?

For dem af os, der kan lide at komme ud og udforske, så kan du uden problemer besøge alle de seværdigheder som Sightseeing bussen tilbyder (og mere) til fods på en dag. Brug hellere dine penge, som du kan spare sightseeing bussen på en kold øl og et par tapas, som du kan nyde på din vej rundt igennem Magiske Malaga. Det ville være mit råd!

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder