Seværdigheder i Malaga

Pablo Picasso’s fødehjem i Malaga

Den spanske maler, keramiker og billedhugger Pablo Ruiz Picasso, bedst kendt som Pablo Picasso eller bare “Picasso”, tog hans første skridt i en lejlighed beliggende på den maleriske Plaza de la Merced og det er også her du finder Picasso’s fødehjem.Da hans forældre José Ruiz Blasco og María Picasso López blev gift besluttede de at leje en ny lejlighed på Plaza de la Merced 36 (i dag nummer 15), hvor de kunne huse den lille familie. Den 25. oktober 1881 blev Picasso født og tilbragte de første 10 år af sit liv, før han flyttede til La Coruna med sine forældre.

Museet har genskabt det privatliv og miljø som var rammerne om Familien Picassos i de år de boede i Malaga. Interessante værker udført af den fantastisk kunstner kan naturligvis ses, samt andre værker skænket af Fundación Picasso (Christine og Bernard Ruiz- Picasso, kunstnerens svigerdatter og barnebarn).

At finde museet er ganske let. Tag hen på den berømte Plaza de la Merced (hvor man også finder en statue af Picasso siddende på en bænk) og kig efter nummer 15. På hjørnet finder du udstillingen som er inddelt i seks værelser.

Picasso2

Værelset 1: “Det 19. århundrede” var deres stue i det og det vigtigste og bedst indrettede rum, hvor familien modtog besøgende. Det er indrettet så du føler dig tilbage til gamle tider og indeholder José Ruiz Blasco arbejdsværelse. Du vil se et velbevaret antikt skrivebord med gamle bøger, antikviteter, malerier og en imponerende skulptur lavet af Picasso kaldet Dolorosa.

Værelse 2: “Picassos Forældre” er et lille rum, hvor man kan se nogle af parrets personlige ting, såsom en hvid vest der tilhørte Jose Ruiz og lagener med initialerne MP (Maria Picasso). Her kan du også se nøglen og nøglehullet af den oprindelige hoveddør til huset.

Værelse 3: “Picassos Familie” viser nogle gamle familiebilleder der skildrer deres liv.

Værelse 4: ” Picassos Malaga” viser gamle fotos fra Malaga i det 19. århundrede, hvilket afspejler en by i krise. Phylloxera pesten påvirkede de traditionelle afgrøder og dermed den lokale økonomi, som forårsager at Picassos familie forlod Malaga i 1891.

Værelse 5 & 6: “Picasso og Malaga” & “Picasso og Spanien” afspejler den spanske kunstners rødder og oprindelse. Her kan du se en udstilling af gamle fotos af byen, bøger, forskellige dokumenter såsom den oprindelige dåbsattest, optagelse test til skolen og forsiden fra Malagas lokale avise “SUR” som annocerer hans død d. 8. april 1973.

Picasso3

Før du forlader museet, så husk at besøge den lille udstilling ved siden af ​​receptionen på første sal. Her kan du se 25 stk keramik lavet af Picasso og de er alle ligeså strålende som hans malerier. Der er også mulighed for at fuldføre dit besøg med en midlertidige udstilling (i nummer 13) med forskellige relevante værker med relation til Picassos kunst og liv i almindelighed og selvfølgelig nogle af hans bedste værker.

Åbningstider:
Hver dag fra 09:30 til 20:00

Entré
Museo Casa Natal (Plaza de la Merced 15): 2 €

Midlertidig udstilling (” Sala de Exposiciones” på Plaza de la Merced 13): 2 €

Kombineret : 3 €

Du kan bestille online her

Også du kan følge dem på Twitter og Facebook for mere info.

 

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder