Malaga Rejse Tips

Pompidou-centret kommer til Malaga

Det verdensberømte Pompidou-center i Paris forgrener sig og åbner i Malaga by i havneområdet Muelle Uno til marts 2015. Pompidou Malaga blåstempler byens kulturelle satsning. 

Pompidou-centret åbnede første gang dørene i Paris i 1977. Gennem årene har centret etableret sig som værende et kulturelt centrum og kunstgalleri, som udstiller både moderne og nutidige kunstsamlinger.

Som et nyt spændende eventyr har Pompidou-centreret valgt at vise sine udstillinger og introducere nyt materiale som relatere til de udvalgte byer på de forskellige “pop-ups” i hele verden. Det siges, at der har været drøftelser om udvidelsen af Pompidou siden 2008 og i slutningen af sidste år blev det afsløret, at Malaga vil være den første by i verden som er vært for udstilling. Pompidou-centret i Malaga åbner i marts marts 2015 og bliver her mindst de næste fem år.

El Cubo Pompidou

Hvor Pompidou centret kommer til at ligge er blevet bekræftet for længe siden og det bliver “El Cubo” på havneområdet Muelle Uno i Malaga (billedet ovenfor). ”El Cubo” tilbyder 2.000 kvadratmeter til permanente udstillinger, 362 kvadratmeter til midlertidige udstillinger, et auditorium med 128 sæder og Studio 13/16, som er et område dedikeret til teenagere.

Der har været en stor interesse for Pompidou Malaga og hvilke værker der vil blive udstillet. Aftale, som er underskrevet af Borgmesteren i Malaga og Pompidou-centret i Paris, henviser til en grundlæggende samling af 70 værker og afholdelse af en udstilling om året i løbet af de fem år aftalen gælder. Der er ingen tvivl om det er et kæmpe scoop for Malaga og en tilføjelse af de helt store til de i forvejen 30 museer, som Malaga allerede tilbyder de mange kunstelskere som  besøger denne herlige by.

Centro Pompidou Malaga

Ifølge de allerede afslørede oplysninger så vil Pompidou i Malaga være organiseret i forskellige sektioner: Metamorphosis, kroppen i sektioner, det politiske organ, selvportrætter, den ansigtsløse mand, workshop of Brancusi, og endelig en sektion dedikeret til arkitekturen af Pompidou, inspireret af den bygningen for det parisiske hovedkvarter.

Entreen kommer til at variere efter hvad man ønsker at se. Hvis du kun ønsker at se de midlertidige udstillinger vil det koste 4 €. Hvis du kun ønsker at se de permanente udstillinger vil det være 7 € eller dem begge til 9 €.

Uanset om du er en kunst elsker eller ej, så bør et besøg på Pompidou-centret være med på din liste, når du er i Malaga.

Ønsker du at bo tæt på Pompidou-centret i Malaga, så tilbyder vi ferieboliger i Malaga med udsigt over havnen Muelle Uno.

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder