Seværdigheder i Malaga

Soho Malaga

Vi har hørt det før og det er helt normalt, at alle større byer har deres fashionable Soho kvarter. Nu har Malaga også fået sit helt eget Soho! Det er dog ikke knap så fashionabelt endnu.

Har du nogensinde spekuleret over, hvor udtrykket “Soho” stammer fra? Faktisk bør du skrive SoHo, og det har sin oprindelse fra New York. Her er SoHo kvarteret beliggende South of Houston Street, og derfor forkortet til SoHo. SoHo kvarteret i New York er verdensberømt og specielt for mange New Yorkere. Kvarteret bliver tit forbundet med rigdom, smarte gallerier, kreative kunstnere, dyre smarte restauranter & caféer og for at huse nogle af verdens dyreste butikker.

Soho2

På grund af sin popularitet, så har London for eksempel kopieret ideen og lavet sin egen Soho (mellem Westminster og West End). Her finder du også flere af verdens førende brands, et pulserende natteliv og også en del sexshops.

Vi nævner lige et par byer mere der også kan prale af et SoHo kvarter: Hongkong, Buenos Aires, Palermo osv… Og nu er SoHo sågar også kommet til Malaga

Som en fremadstormende kosmopolitisk by, så har Malaga nu også sin Soho. Det er kendt som Barrio de las Artes og ligger mellem hovedgaden Alameda Principal, Muelle Uno og Floden Guadalmedina.

Kvarteret var tidligere et område for de mere velstillede borgere i Malaga, men i årenes løb blev kvarteret forsømt og blev til sidst den forfærdelige del af det centrum af byen med beskidte og forladte gader. I 2000 besluttede naboerne at re-konvertere området til det, som det var før i tiden  og derfor bliver der i dag fokuseret på et kulturelt kvarter med fokus på kunst. Helt i stil med SoHo.

Soho3

Personligt vil jeg sige, at projektet stadig har brug for mere tid, men det er et faktum, at i år er  ændringerne så småt begyndt og man lægger mere til udtrykket “Soho Malaga”. Det er også begyndt at blive mere populært hos lokalbefolkningen og en lille del af turisterne. Der er stadig en del gader og bygninger, der har brug for at blive restaureret og det ville være ideelt hvis flere at de store kommercielle virksomheder blev synlige i SoHo. Soho Malaga huser tre vigtige kulturelle ting: Contemporary Arts Center (CAC), Kommunale Arkiver og Alameda Teatret. Det kan også nævnes, at SoHo har tilstedeværelse af en del hoteller, vandrehjem og sexshops. Jeg er sikker på, at Soho Malaga inden længe oplever en stigende popularitet og snart vil der være masser af barer, flere smarte restauranter og de obligatoriske verdenskendte brands, hvilket også medfører, at huspriserne vil stige absurd!

Soho4

Hvad skal man lave i Soho?

Min personlige anbefaling er, at man skal starte med at besøge Contemporary Art Center (det er gratis og spektakulært), derefter efterfulgt af et besøg hos gallerierne Aplama og Ignacio del Rio. Herefter kan du nyde en kop kaffe på Cafe Bar City 17 eller Cafeteria La Rambla og derefter fortsætte til Alameda Teatret for at nyde en årstidsbestemt udstilling og for at slutte dagen af, så tag på den bedste sushi restaurant (efter min mening) i Malaga, Oleo Restaurant.

Kunstnermarked

Du må ikke gå glip at kunstnermarked i Soho Malaga. For et års tid siden startede man med at afholde marked hver Søndag kl. fra 10:00 på gaden Tomas Heredia (lige overfor CAC). Her udstiller upcoming kunstnere, samt guldsmede og småhandlende deres arbejde udendørs. Røde Kors er også repræsenteret hver søndag, hvor de indsamler legetøj til hjemløse børn.

I år, fra d. 6. – 8. december bliver der for første gang afholdt julemarked Garage Jule Marked i Calle Casa de Campos 9. En gammel garage ligger sted til et Julemarked med håndværk, vintage mode, antikviteter og andre spændende sager. Uden tvivl et godt alternativ til weekenden.

Læs mere om Soho her

PS - du må gerne efterlade en kommentar nedenunder